Odlesky naděje 10-15 díl • Taj Pacleb

    Město San Francisco je domem jednoho z nejkrásnějších, a rozhodně nejvíce fotografovaných mostů na světě – je to most golden gate. Je to ikonický symbol San Francisca, propojující hlavní město s jeho vrchním poloostrovem. Když jej v r. 1937 otevřeli, byl to nejdelší visutý most na světě, a Americkou společností stavebních inženýrů byl zvolen za jeden z velkých divů moderního světa. Je krásný a pevný. Je pýchou a radostí San Francisca. Most golden gate se ale zároveň považuje za temnou a chmurnou konečnou stanici pro mnoho lidí. Je to druhý nejvíce používaný most k sebevraždám, na kterém si v průběhu let vzalo život už přes 1500 lidí. V této nejnovější epizodě Odlesků naděje se zabýváme silnou a důležitou lekcí, která má potenciál dnes zachránit něčí život! Dívejte se, uvažujte, a sdílejte s někým, kdo dnes potřebuje naději!

    Tato nejnovější epizoda Odlesků naděje nás přivádí do krásného mikronéského ostrova Guam, abychom si tam vyslechli příběh Boží „makromilosti“! Uslyšíte úžasný válečný příběh přežití, oběti a lásky, která představuje největší lásku ve vesmíru. Sledujte, přijměte a sdílejte naději, kterou tento neskutečný příběh z 2. světové války poskytuje.
 

    Spolu s vynálezem potápění přišla úžasná příležitost vidět a studovat podvodní svět. Potápění je pravděpodobně jedinou cestou, jak navštívit jiný svět, aniž byste opustili planetu Zemi. Je to naprosto neobyčejné! Než se ale začnete potápět, je třeba znát mnoho věcí. Mohlo by pro vás být nicméně překvapivé, že pravidlem číslo jedna je zkrátka toto: Nezadržujte dech! Ať se stane cokoli, prostě dál dýchejte. Dokud dýcháte, můžete se pod hladinou vypořádat s jakýmkoli problémem. To stejné platí i pro duchovní život na pevnině! Poslechněte si tuto jednoduchou a důležitou životní lekci ze světa potápění. Sledujte, odebírejte, a sdílejte s těmi, kdo mají pocit, že se topí v moři utrpení a bolesti.

    Jakmile slunce vklouzne pod západní horizont. Je čas vklouznout pod vodní hladinu. Když se ponoříte do černé vody, je to, jako by vás převezli na jinou planetu. Jako byste sestupovali do temné propasti zcela nového světa. Je tam temno, ale rozhodně to není pochmurné a nezáživné. Pod povrchem této temné noci se totiž nachází jedna z pěti věcí, kterou byste měli vidět, než zemřete – obrovští rejnoci zde tančí ve světle! Potápění s rejnoky v noční vodě se považuje za jedno z nejúžasnějších potápění na světě. Tento zážitek nelze popsat lidskými slovy. Musíte to vidět, abyste pochopili! Teď si ale sedněte, uvolněte se a užijte si toto video! Označte někoho, komu to také prospěje!

    V této nové epizodě Odlesků naděje vás vezmeme do starobylého Fénického města Týru. Týr byl jedním z epicenter obchodu a komerce starého světa. Obyvatelé Týru ze svých přístavů vysílali obchodní lodě do celého tehdy známého světa. Dokonce až do západní Afriky a severní Evropy. Toto slavné město bylo známé svým skvělým řemeslným zpracováním skla, hliněných výrobků, textilu, čalounění a šperků. Toto město se ale stalo tak bohatým a vlivným, že je brzy začala pohlcovat pýcha a arogance. Začali své bohatství plýtvat na sobecké cíle a hříšné požitky. Když jsme po ruinách tohoto starobylého města z minulosti prošli, připomnělo nám to jisté silné principy, tolik důležité i pro moderní, materialistický svět, ve kterém žijeme dnes. Prosím, zastavte se a zamyslete se nad touto důležitou životní lekcí z minulosti.
 

    Na krásných Japonských ostrovech najdete starobylý sport, který mísí ryzí sílu s vyváženou technikou. Sumo je sport, ve kterém se dva obři tváří v tvář pokouší vytlačit jeden druhého z ringu nebo na zem. Vítězi se obvykle stávají ti největší, nejrychlejší a nejsilnější. V tomto díle Odlesků naděje si sedneme spolu se dvěma laskavými obry ze světa sumo, kteří tento starý sport ovládají na mistrovské úrovni. Na Havaji milovaní šampióni, Koniskhi a Musashimaru, nám umožní blíže nahlédnout do umění sumo. Naučili jsme se, že ne vždy k výhře musíte být největší, nejrychlejší a nejsilnější. Někdy veškeré vítězství závisí na výdrži! Stejně tak to platí i v sumo zápase života! Poslouchejte, učte se, a žijte vítězně!

    TOPlist