Odlesky naděje 18 až 23 díl • Taj Pacleb

    Polár    ní části naší planety skrývají přírodní div s ohromným potenciálem! Voda v ledovcích je největším zásobníkem sladké vody na Zemi. Vědci říkají, že kdyby všechny roztály, hladina oceánu by vzrostla o 60 metrů, takže by zaplavila všechna pobřežní města na světě. V tomto studeném, tvrdém a popraskaném ledu je mocný a zásadní potenciál, který může změnit svět! TOTO JE PRAVDOU I PRO NÁS! Zastavte se, poslouchejte, přemítejte, a sdílejte tuto silnou životní lekci, která k nám přichází ze slávy ledovců!

    Jižní bod Ka Lae je nejjižnějším bodem Havaje. Zde můžete prožít syrovou a mocnou krásu přírody! Říká se, že je to nejdříve obývané místo Havaje. Najdete tu ruiny starobylých havajských chrámů, kulturní památky a rybářské svatyně. Sbíhání větru a oceánských proudů na úplném okraji tohoto bodu, z něj dělá nebezpečné, ale plodné místo pro rybaření. Za celé ty roky navštěvování tohoto posvátného místa mi vždy připadalo zajímavé, že na jedné straně jižního bodu uvidíte klidné vody plné života, ale hned na druhé straně jsou nebezpečné proudy, které vás mohou zabít. Jedna strana je klidná, druhá chaotická. Jedna je mírná a druhá nebezpečná. Jedna je životem, druhá je smrtí. Víte, paradoxem jižního bodu je to, že život a smrt jsou často bok po boku. Jsou si tak protikladné, a přesto tak blízko sebe. A kdekoli se nachází kontrast, je zde i potřeba rozhodnutí. Na které straně bodu budeme? Toto je hlavní otázkou života. ZASTAVTE SE, POSLOUCHEJTE, PŘEMÝŠLEJTE a SDÍLEJTE tuto inspirující životní lekci z jednoho z nejúžasnějších míst na zemi! Pro předchozí epizody Odlesků naděje zavítejte na náš YouTube kanál! Máte nápad, kde bychom měli natočit další epizodu? Zanechte nám komentář nebo zprávu! Aloha!

    Ve světě plném nesprevedlnosti, trápení a bolesti, má Bůh pro svůj lid místo útočiště a pokoje. Azyl záchrany pro vinné a utlačované. Jedním z takových míst je Pu´uhonua o Honaunau. Tyčí se na černých lávových plochách pobřeží Kona na Velkém ostrově, a v dávných dobách sloužil jako posvátné útočiště. Ale lekce, kterou nám sděluje, je užitečná pro všechny lidi ve všech dobách! Je to lekce, která v těch, kteří poslouchají a jednají, podnítí velkou naději a přinese pokoj.

    Na nejjižnějším bodu krásného havajského ostrovního řetězce, se nachází posvátné místo, které vidělo jen relativně málo lidí. Je to tvrdý kraj, daleko od zpevněné, pohodlné cesty. Výprava sem vyžaduje více, než jen obyčejné auto. Jinak, než čtyřkolkou, se skrze tento kamenitý a nerovný povrch nedostanete. Překonání těchto nerovných cest vám ale přinese ostrovní klenot, který musíte vidět: odlehlou pláž Papakolea. Je to nádherný geologický klenot, který obsahuje silnou životní lekci pro ty, kteří míří do Zaslíbené Země. Sledujte, učte se, a vstřebávejte velkolepost zelené písečné pláže!

    Je běžně známo, že žraloci jsou děsivá monstra z hlubin, která s radostí loví lidi k obědu. Kdykoli uvidíte žraloka, měli byste se od něj dostat pryč tak rychle, jak jen to půjde, že? Ale co když vše, co jste dosud věděli o žralocích, bylo nesprávné? Co když se ve skutečnosti velice liší od našich naprogramovaných představ? Tato nová epizoda Odlesků naděje vám dá hlouběji nahlédnout do očí jednoho z nejvíce obávaných stvoření na světě, abyste se naučili lekci, která vás posílí k životu bez strachu!

    TOPlist